söndag 3 maj 2009

hemskt..




Den här videon såg jag igår kväll. Och ja, jag grät. Det är så fruktansvärt hemskt att sånt här händer i verkligheten. Man tror att det bara är på film. Men det händer faktiskt.
Just nu tvingas 300 000 barn att vara soldater. Barn som aldrig får tillfälle att vara barn. Dom är inte mer en 10 år en del. Det är hemskt. Barn tvingas arbeta i ung ålder. Dom hinner liksom aldrig med att vara barn. Dom grinar för att få gå i skolan. Vi i Sverige har det så bra. Alla får gå i skolan. Andra barn ute i världen grinar för dom VILL gå i skolan, lära sig saker. Nästan alla barn vill bli Doktor, just för dom vill hjälpa andra. Men dom kommer inte få någon utbildning för det är krig, och dom tvingars kriga. Det är helt sjukt hur världen egentligen är. När det går så långt att barn måste hålla i ett vapen och tvingas skjuta en annan människa. Då är det sjukt. Då är människorna galna. Barnen kommer aldrig ha känslor. Barnen måste koppla bort känslor för att kunna göra sitt jobb. Om man nu ska kalla det jobb? Är det ett Jobb att kriga, att skjuta andra människor som har ett liv? Nej, inte om man fråga mig.
Många säger att man inte kan göra nåt åt det här hemska som händer. Men det kan man faktiskt. Bli fadder, skänk 100;- kronor i månaden. Det låter lite, men om många är med blir det en stor summa pengar och kan hjälpa tusentals barn. Så har ni pengar, snälla bli fadder!
Sen tycker jag ALLA ska köpa en unicef-nål. Den finns att köpa i många olika affärer. Den kostar bara 20;- styck. Det är ingenting. Så köp den, det hjälper faktiskt.
Det går inte att blunda för sånt här som händer. Försök bidra en liten slant. Det är viktigt. Och de händer faktiskt i verkligheten!

2 kommentarer:

Kanelbullen sa...

Ska köpa en i morgon!

Puss min sprätti

Malin sa...

Verkligen bra skrivet av dig! Du är bäst!